Regionalne piwo w nagrodę!

Bytów Browar Kaszubski to rzemieślniczy browar znajdujący się na pięknych i czystych terenach Kaszub. Nasze regionalne piwo jest warzone metodami tradycyjnymi z dużą pasją i zaangażowaniem.

Piwo powstaje w naturalnym procesie bez pośpiechu a o tempie warzenia decydują czynniki jakimi są temperatura i aktywność różnych gatunków drożdży.

Nasze piwo jest niefiltrowane i warzone w niedużych ilościach. Na wszystkich etapach produkcji człowiek decyduje o postępie prac. Obecnie ważymy kilkanaście regionalnych piw w tym gatunki klasyczne dolnej i górnej fermentacji. Ponad to mamy w swojej ofercie smakowe lagery z dodatkami naturalnych soków oraz wyśmienite piwa kraftowe m.in. z serii Szlakiem Bytów. Przykładamy ogromną wagę aby nasze piwo było smaczne, naturalne oraz najwyższej jakości.

Niezmiennie nas cieszy, iż możemy kontynuować piwowarską tradycję Bytowa, której początek sięga XIX wieku. Dokładamy wszelkich starań aby rozwijać świadomość  piwną oraz propagować tradycyjne metody warzenia na Pomorzu.

Kwestia picia piwa przez ludzi aktywnych tj. biegaczy, rowerzystów staję się coraz częstszym tematem badań naukowych, które wykazują pozytywne i dobroczynne działanie tego złotego trunku. Oczywiście najważniejszy jest umiar i świadome działanie. Piwo rzemieślnicze uwarzone ze bazie słodu i chmielu, składników zawierających flawonoidy – związki występujące także w warzywach, wzmacnia komórki i obniża ryzyko raka i chorób serca. Naturalne piwo warzone tradycyjnie zawiera też witaminy z grupy B i chrom, które pomagają zamieniać węglowodany w energię!!

Powodzenia życzy Bytów Browar Kaszubski – www.browarbytow.pl

Na Szczęśliwców obecnych na zakończeniu czekają NASZE NATURALNE IZOTONIKI :)